Når man besøger Søhøjlandet må man ikke gå glip af en sejltur på Gudenåen og søerne.

Hjejleselskabet tilbyder mange forskellige typer sejladser. Alt efter om man ønsker en heldagsudflugt med ophold ved et af anløbsstederne undervejs, en kortere non stop rundtur eller en hyggelig aftensejlads efter en lang sommerdag, kan store som små få nogle fantastiske oplevelser ombord, lige midt i noget af Danmarks smukkeste natur.

Hjejleselskabet har ni både i alt som sejler henholdsvis fra Silkeborg – og Ry havn. Heriblandt er verdens ældste originale kulfyrede hjuldamper, S/S Hjejlen, som fyldte 150 år i 2011.

I 1861 blev Hjejlen bygget hos Baumgarten og Burmeister i København og var herefter på sin første og eneste sejlads i åben sø da den blev fragtet til Silkeborg. Her ankom Hjejlen d. 15. juni 1861, og efter en række prøveture blev den indviet d. 24. juni 1861 med Kong Frederik d. 7. og grevinde Danners deltagelse.

Turismen i Silkeborg-området var dengang voksende, og Hjejlen skulle bruges til at fragte turisterne mellem Silkeborg og Himmelbjerget.

I de 150 år der er gået har Hjejlen sejlet mange glade gæster til Himmelbjerget og har gennem årene fået følgeskab af de otte andre både for at imødekomme den stigende strøm af turister i Søhøjlandet med ønsket om enestående oplevelser.
Alle bådene har hver deres historie og specielle atmosfære og danner hvert år ramme for både de daglige rute – og non stop sejladser samt selskabssejladserne hvor private og virksomheder lejer bådene til arrangementer ombord – som flydende festlokaler.
Hygge, stemning og traditioner er nøgleord i Hjejleselskabet. Medarbejderne er i høj grad med til at opretholde dette.
De vender tilbage sommer efter sommer, sætter en ære i at ’deres’ både bliver passet og plejet og skaber den specielle, hyggelige stemning ombord, som er med til at give gæsterne en autentisk og enestående oplevelse.

Ombord er der frihed til at læne sig tilbage og slappe af, alt andet er vand ved siden af!
 

Vi tilbyder

Opvarmet Pool

Åbner medio maj dog senest til Kr. Himmelfart og lukker den 31. august.

Sejlemuligheder

Kano – rutebåde
Solcellebåd - medbring egen båd

Stier / ruter

Gå, løbe eller cykeltur
(spørg efter kort)

Helikopter

Rundflyvning
Hør mere i informationen

Mad

Lille butik, udlevering af pizza og
dejlige spisesteder i området.

Gratis Wifi

750 ned
750 up